Kunststof Daken

file3311240593319

Kunststof dakbedekkingsmaterialen zijn de waterdichte lagen van een daksysteem. Een daksysteem bestaat in het algemeen uit 3 verschillende lagen:

  • De dragende ondergrond. (hout, staal, beton, etc.).
  • De thermische isolatielaag. (PU, PS, Steenwol, etc.) om warmte vast te houden.
  • De dakbedekking. (APP, PVC, EBC, etc.).

De meest voorkomende kunststoffen zijn:

  • EPDM (ethyleen polypropyleen di-monomeer)
  • ECB (ethyleen copolymerisaat bitumen)
  • PVC (polyvinylchloride)

Verwerking van kunststof dakbedekkingen

Het aanbrengen van kunststof dakbedekkingen vereist een andere aanpak  dan bij bitumineuze systemen. Dit vereist heel veel oefening, scholing en netheid op de werkplaats. Door onze 12-jarige ervaring en talloze cursussen gevolgd bij instanties zoals BDA (Bureau dakadvies) zijn wij gekwalificeerd om dit werk voor u te verrichten.

Kunststof daken worden, in tegenstelling tot bitumineuze daken, niet gebrand. Deze daken worden over het algemeen mechanisch bevestigd (met schroeven en volgplaten), of gelijmd. Nadien worden de naden thermisch gelast met een föhn.

Is kunstof dakbedekking ook handig voor mijn dak?

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden, wanneer u daken vergelijkt met auto’s,is een bitumineus systeem een stadsautootje, laten we zeggen een Opel Corsa, het maakt een dak waterdicht maar verwacht er geen wonderen van. De levensduur is bovedien vrij kort. (ca. 15 jaar)

Een PVC-dak is een ruime middenklasser. Je kunt er alle daken mee bekleden en letterlijk alles mee waterdicht maken. Het gaat veel langer mee (ca. 25 jaar) en is bovendien ook nog eens betaalbaar.

Een EPDM-dak is de Rolls Royce onder de daken. Ook hier kun je werkelijk elke situatie de baas heeft een nog langere levensduur (ca. 40 jaar), maar is duurder dan PVC.

Wij raden in de meeste situaties PVC aan als beste optie met lange levensduur, een redelijke prijs en een betrouwbaar eindresultaat.

U kunt contact met ons opnemen voor een dakinspectie dan kunnen wij u volledig informeren over de mogelijkheden voor uw dak.